Nieuws

© Copyright. All Rights Reserved.

JOZEF CANTRE, BEELDHOUWER EN HOUTSNIJDER

 

In het mudel - Museum van Deinze en de Leiestreek loopt nog tot 7 januari 2018 de tentoonstelling "Jozef Cantré, beeldhouwer en houtsnijder"

Curator van de tentoonstelling en auteur van het begeleidende boek Peter Pauwels geeft voor de leden van Interbellum een exclusieve rondleiding op zondag 29 oktober 2017 om 14.00 uur. De rondleiding is al volgeboekt maar om 15.30 uur geeft Peter Pauwels een tweede rondleiding. Snel inschrijven bij Interbellum is de boodschap.

Plaats van afspraak: mudel, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze.

Attentie: de toegangsprijs is voor deze tentoonstelling verhoogd. U betaalt 6 euro per persoon aan de verantwoordelijke van Interbellum die zorgt voor het groepstarief. De gidsbeurt is gratis voor de leden van Interbellum.

U kunt de tentoonstelling uiteraard ook individueel bezoeken van dinsdag tot vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

 

 

BOEKPRESENTATIE "OVERWINTEREN IN SPA, gevolgd door ONDERWEG NAAR TICINO"

 

Johan De Vos en Mieke Debrabandere maken reizen waarin ze het parcours van een schijver volgen. Ze gaan naar plaatsen waar de auteur geweest. Wat zijn die plekken nu geworden, wat rest er nog, wat blijft er over van de sfeer van toen?

Johan De Vos heeft enkele van zijn ervaringen gepubliceerd op zijn blog "Zwerfvos" en in tijdschriften zoals Interbellum. Hij heeft nu alles gebundeld in het boek "Overwinteren in Spa, gevolgd door Onderweg naar Ticino". Mieke "Nomade" Debrabandere heeft gezorgd voor enkele sprekende foto's. Het boek, uitgegeven door In 't Hofken van Oliveten, wordt op zaterdag 14 oktober 2017 gepresenteerd in Herberg Macharius, Coyendanspark, Voorhoutkaai 43+, 9000 Gent om 18.00 uur. Norbert Poulain geeft de inleiding, Nerkiz Sahin en Nicole Ledegen lezen voor. Wim De Winter zorgt voor de muzikale begeleiding.

Mieke Debrandere presenteert een evocatie rond Hermann Hesse en toont haar foto's van het project Reading Hermann Hesse.

De toegang is gratis en er zijn Indische hapjes.

 

 

ANTWERP ACADEMY ART BOOK FAIR

De Antwerp Academy Art Book Fair gaat dit jaar door op zaterdag 14 oktober in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen van 10.00 tot 18.00 uur.

Toegang via de Mutsaardstraat 31 of Venusstraat 34 b, 2000 Antwerpen.

Meer informatie, ook over parkeermogelijkheden:

www.aaartbookfair.be