Nieuws

© Copyright. All Rights Reserved.

NOCTURNE IN HET STADSARCHIEF GENT/ DE ZWARTE DOOS

 

Gent on Files, de vriendenkring van het Gentse stadsarchief, organiseert op donderdag 16 november 2017 een nocture in het archief. Op zes tafels worden enkele topstukken uit het archief toegelicht. De deelnemers kiezen drie tafels en wisselen om de 20 minuten van tafel. Interbellum presenteert het Album de Decker-Lemaire van boekbinder en lederdrijver August De Decker-Lemaire, in 2011 integraal gereprocuceerd als Interbellum-cahier 20-21.

Stadsarchief Gent/De Zwarte Doos, Dulle Grietlaan, Gentbrugge (Gent), 19.30 uur. Deuren open om 18.30 uur. Gratis toegang, inschrijven is niet noodzakelijk. Info: gentonfiles.be

 

 

ART NOUVEAU EN ART DECOBEURS

 

In het kader van het Brussels Art Nouveau & Art deco Festival (BANAF) wordt de Art nouveau en art decobeurs opnieuw georganiseerd op zondag 25 maart 2017 in Ecole 13, Roodebeeklaan 103, 1030 Brussel en de aanpalende Ecole 11, van 10 tot 18.00 uur. Hou rekening met de zomertijd! Interbellum heeft een stand op de beurs.

Info en huren van een stand: cecile8968@hotmail.com

 

 

JOZEF CANTRE, BEELDHOUWER EN HOUTSNIJDER

 

In het mudel - Museum van Deinze en de Leiestreek loopt nog tot 7 januari 2018 de tentoonstelling "Jozef Cantré, beeldhouwer en houtsnijder"

 

mudel, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze.

 

U kunt de tentoonstelling uiteraard ook individueel bezoeken van dinsdag tot vrijdag van 14.00 tot 17.30 uur, op zaterdag en zondag van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Het lijvige boek van Peter J. H. Pauwels kost 50 euro en is te koop in het museum en bij Copyright Gent/Antwerpen.

 

 

"OVERWINTEREN IN SPA, gevolgd door ONDERWEG NAAR TICINO"

 

Johan De Vos en Mieke Debrabandere maken reizen waarin ze het parcours van een schijver volgen. Ze gaan naar plaatsen waar de auteur geweest. Wat zijn die plekken nu geworden, wat rest er nog, wat blijft er over van de sfeer van toen?

Johan De Vos heeft enkele van zijn ervaringen gepubliceerd op zijn blog "Zwerfvos" en in tijdschriften zoals Interbellum. Hij heeft nu alles gebundeld in het boek "Overwinteren in Spa, gevolgd door Onderweg naar Ticino". Mieke "Nomade" Debrabandere heeft gezorgd voor enkele sprekende foto's. Het boek, uitgegeven door In 't Hofken van Oliveten, kost 12 euro en is te koop bij de auteur, Interbellum en een paar Gentse boekhandels.