Nieuws

coronavirus


Door de strenge maar terechte maatregelen van de federale regering zijn de volgende activiteiten waarbij Interbellum betrokken is afgelast:
°) de Kunst- en Cultuurboekenmarkt van 22 maart in Gent (indien mogelijk is de volgende beurs op 27 september)
°) de Art nouveau en art decobeurs van 28 en 29 maart in Schaarbeek (Brussel) (misschien komt er een andere datum)Jeanne Hebbelynck-Dutry

 

De gemeente Merelbeke organiseert op erfgoeddag een tentoonstelling over Jeanne Hebbelynck-Dutry. Ze is vooral bekend voor haar sterk religieus geïnspireerd werk, lange tijd gecommercialiseerd door de uitgeverij Desclée De Brouwer (Brugge en Parijs) in de vorm van  bidprentjes en  communieprentjes. Ze illustreerde ook kinderboeken. Minder bekend zijn de platen in mar-moriet, gezandstraald door het Kunstwerkhuis  van Glasversieren G. & H. Rigelle (Gentbrugge) en door-gaans ingekleurd.  Ze ontwierp ook kerststallen en reli-gieuze objecten voor Téco (Grivegnée nabij Luik). De marmorietplaten en de kerststallen werden onder meer verkocht in de Gentse boekhandel Dubrulle.

 

De kunstenares werd stilaan blind en haar dochters voerden haar werk uit. Ze woonde een korte periode in Merelbeke, vandaar het initiatief om er een tentoon-stelling te maken, rijkelijk gedocumenteerd met getui-genissen over haar. Zoveel mogelijk aspecten van haar werk worden getoond, net als een recent opgenomen documentaire film, met beschouwingen over haar uitgebreid oeuvre.

 

De tentoonstelling, waaraan Interbellum heeft meege-werkt, is opgesteld in de oude pastorie/het toeristisch infopunt) Munteplein 6, Munte-Merelbeke. Ze is toe-gankelijk op erfgoeddag 26 april van 10 tot 18 uur en van 27 april tot 31 mei van maandag tot zaterdag van 13.30 tot 17.30 uur, zondag van 9.30 tot 17.30 uur.

 

Attentie: De mogelijk bestaat dat de ingrijpende maatrergel voor het indijken van het coronavirus worden verlengd. Consulteer onze website.Studiereis naar Ecaussines, Mariemont en La Louvière


Interbellum voorzag een studiereis naar Ecaussinnes, Mariemont en La Louvière. Wegens invoering van diverse Lage Emissiezones (LEZ) heeft de busmaat-schappij waarmee we al jaren een uitstekende samen-werking hadden haar voertuigen “herschikt” en worden nog enkel contractverplaatsingen gedaan. Navraag bij andere busmaatschappijen in en rond Gent werd niet beantwoord. Andere maatschappijen werken als reis-agentschappen die zelf reizen organiseren of met een contract werken voor verenigingen die tal van één- of meerdaagse reizen organiseren om zo te beantwoorden aan de  beperking voor verenigingen in de wetgeving.

 

Interbellum annuleert daardoor de geplande studie-reis. 

 


© Copyright. All Rights Reserved.